Hepatita
Tianshi-tiens.ro va ofera ca adjuvant in tratamentul afectiunii
Hepatita produse naturiste
Tianshi Tiens conform tabelului de mai jos.
Produse Tianshi Tiens
|
Mod de administrare
|
Biocalciu
Gai Bao
Chitosan
Veican
Holican
Dubla
celuloza
BioZinc
BioCalciu
masticabil
|
1.
În cazul diatezei urice, Biocalciu GAI-BAO, câte ¼ tabletă, de 2 ori/zi, după
masă timp de 2 săptămâni.
2.
În cazul lipsei diatezei urice, tablete de Biocalciu masticabil câte 1
tabletă de 2 ori/zi după masă, sau Biocalciu pentru scăderea nivelului
zahărului, ¼ pacheţel de 2 ori/zi.
3.
Biozinc - 2 capsule, 2 ori/zi după masă, timp de 2 săptămâni.
4.
Veican - câte 1 capsulă de 2 ori/zi, după masă timp de 2 săptămâni.
5.
Chitosan - câte 1 capsulă , o dată/zi cu 20 minute înainte de masă, timp de 2
săptămâni.
6.
Dubla celuloză - câte ½ de tabletă de 2 ori/zi, cu o oră înainte de masă, se
vor bea zilnic 2-3 litri apă crudă, timp de o lună.
7.
Holican - 1 capsulă, de 2 ori/zi, după masă timp de 2 săptămâni
Chitosanul
și Dubla celuloză se folosesc alternativ (o zi chitosan, o zi dubla celuloză).
Holicanul
se administrează după terminarea curei cu Chitozanul și Dubla celuloză.
După
Holican se continuă cura cu încă 2 săptămâni cu Chitozan și Dublă celuloză.
|
Hepatita
Hepatita este boala ficatului si este provocata de mai multi virusi. Hepatitele virale sunt boli „silentioase", cu evolutie foarte lenta, dar care pot provoca grave dereglari ale functiei hepatice.
Afectiunile hepatice care evolueaza peste 6 luni de la momentul infectarii se numesc hepatite cronice, iar virusurile care pot determina aceste boli sunt: VHB in asociere sau nu cu virusul hepatic delta si VHC.
Hepatita A: Este cauzata de virusului ARN de un singur serotip. Virusul patrunde in organism pe cale digestiva, se multiplica in ficat si se elimina prin bila, si se regaseste in fecale cu 15 zile inainte si 7 zile dupa faza icterica. Transmiterea se face pe cale fecal-orala, incubatia fiind de 15-45 de zile. Nu exista purtatori cronici.
Hepatita B: infectia se poate determina prin formarea de tesut cicatriceal in ficat, disfunctie hepatica, ciroza hepatica, cancer hepatic (hepatocarcinom). Se gaseste in sangele infectat sau alte lichide infectate ale organismului uman, ca de exemplu sperma sau secretiile vaginale, transmiterea facandu-se: pe cale sexuala (contact sexual neprotejat cu o persoana purtatoare a AgHBs) si perinatala (de la mama infectata la nou-nascut) sau printransfuzii sangvine cu sange infectat, prin utilizarea seringilor si acelor contaminate, manevre sangerande la stomatologie, manichiura, pedichiura, piercing etc.).
Simptomele: icter (ingalbenirea pielii sau a scleroticelor - partea alba a ochilor si/sau colorarea in maro sau portocaliu a urinii); simptome asemanatoare celor date de gripa, cum ar fi febra, inapetenta (lipsa poftei de mancare), greata si varsaturi; decolorarea scaunului (fecalelor); oboseala inexplicabila, care persista saptamani sau luni de zile; dureri abdominale.
Aceste simptome apar dupa o perioada de incubatie de 1-6 luni dupa expunerea la virus. Aproximativ 30% din bolnavi sunt complet asimptomatici.
Hepatita B cronica are 4 faze:
a) Faza de toleranţa imuna (replicativa) - caracterizata de valori normale ale transaminazelor (TGP si TGO), antigen HBs pozitic si de o viremie ridicata. La persoanele infectate in copilarie, aceasta faza poate dura intre 15 si 30 de ani.
b) Faza de clearance imun (imunoreactiva, hepatita cronica) - cel mai frecvent intalnita, poate dura ani de zile. Este caracterizata de transaminaze ridicate, AgHBe pozitiv si replicare virala inalta.
c) Faza de replicare virala joasa (purtator inactiv de VHB) se caracterizeaza prin prezenta AgHBs, prin absenta AgHBe, viremie nedetectabila sau foarte joasa si valori normale ale transaminazelor.
d) Faza de reactivare este caracterizata prin valori ridicate ale transaminazelor, de replicare virala si de o posibila reaparitie a AgHBe. Aceasta faza poate fi spontana sau se poate datora unor mutatii sau unor coinfectii virale.
Tratament:
Evolutia naturala a hepatitei cronice B tinde spre ciroza hepatica si cancer. Principalul scop al tratamentului este de a stopa aceasta evolutie, eradicarea virusului fiind un tel foarte dificil de obtinut. Pe termen scurt, tratamentul se orienteaza catre:normalizarea valorilor transaminazelor; inhibitia replicarii virale; seroconversia AgHBe si aparitia Ac anti HBe; incetinirea/regresia fibroze.
Hepatita C este cea mai frecventa forma de hepatita cronica transmisa pe cale injectabila. Frecventa infectiei VHC este foarte mare, determina peste 20% din hepatitele acute, 70% din hepatitele cronice, 40% din cirozele hepatice, 60% din cancerele hepatice si 50% din indicatiile de transplant hepatic.
Factorii de risc: Contactul intravenos cu ac de seringa infectat, transfuzii cu sange infectat, droguri administrate intravenos cu ac de seringa infectat, contactul sexual cu o persoana infectata - parteneri multiplii, mama infectata ce transmite noului-nascut virusul, efectuarea de hemodializa (pacientii cu insuficienta renala cronica in stadiu terminal). Majoritatea infectiilor acute cu virusul hepatitei C progreseaza la hepatita cronica, ulterior la ciroza hepatica si chiar la cancer hepatic, mai ales daca virusului i se adauga si alti factori ce agresioneaza ficatul: alcoolul, infectia cu virusul hepatic B sau persoana are o imunitate mai slaba prin alte boli severe.
Simptome: dureri musculare, dureri articulare, oboseala, sensibilitate sau disconfort la nivelul hipocondrului drept (sub coastele din partea dreapta), greata, inapetenta (scaderea apetitului alimentar), sensibilitate la palparea ficatului sau hepatomegalie usoara (cresterea ficatului in dimensiuni).